FARKINDALIK OLUŞTURMA ETKİNLİĞİ VE EĞİTİM PROGRAMI, TRABZON, 4 MART 2015

“İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi-II. Aşama” kapsamında düzenlenen “Farkındalık Oluşturma Etkinliği ve Eğitim Programı” 04 Mart 2015 tarihinde Trabzon’da gerçekleştirildi.

Trabzon Valiliği’nin ev sahipliğinde yapılan etkinliğe Vakfıkebir İlçe Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu üyeleri, İl Yerel Önleme ve Güvenlik Kurulu üyelerinin yanı sıra, STK’lardan, kurum temsilcilerinden, uzmanlardan, oluşan yaklaşık 150 kişi katıldı.

Etkinlikte, Trabzon Vali Yardımcısı Sn. Şükrü Kara tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından; proje kapsamındaki pilot ilçelerden “Vakfıkebir’deki Yerel Önleme ve Güvenlik Planı’nın Uygulanması” ile ilgili bilgiler, kamuoyuyla paylaşıldı. Vakfıkebir Kaymakamı, Sn. Yıldıray Malğaç, “Vakfıkebir Yerel Önleme ve Güvenlik Planının Uygulanması” hakkında bilgi verirken, Sn. Dr. Sevcan Akıncı da “Vakfıkebir’de Ev İçi Şiddet ve Trafik Konusunda Uygulanan Anketlerden Elde Edilen Bulgular” konusundaki sunumunu gerçekleştirdi.

Dr. Sevcan Akıncı, Ev içi şiddetin ve trafikte hızlanmanın bir suç olmasına rağmen katılımcıların tamamı tarafından bu şeklide algılanmadığını, anket sonuçları neticesinde elde edilen bulguların çeşitli kurumlar tarafından yapılan bilinçlendirme etkinliklerinin ve eğitimlerin özellikle bu konulara odaklanması gerektiğini belirtti.

Ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü 3. Sınıf Emn. Md. Sn. Turgay Özkan tarafından “Trafik ve Yol Güvenliği Konusunda Alınabilecek Önlemler” konusunda katılımcılara etkili bir bilgilendirme ve farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.

Anketler neticesinde ortaya çıkan eğitim ihtiyacına binaen yapılan program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Uzmanı Sn. Selim Öztop’un, “Aile İçi İletişimde Etkin Yöntemler” başlıklı sunumuyla devam etti. Sn. Öztop, aile içi etkin iletişim, çocuğa yaklaşım şekilleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Trabzon Barosu avukatlarından ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Sn. Av. Sibel Suiçmez de “Ev İçi Şiddet ve Aile Bireylerinin Hakları” başlıklı sunumunda son yıllarda mevzuatta yapılan değişikliklerin ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin engellenmesi konusunda çok önemli değişiklikler yapıldığını vurguladı.

Son olarak İl Jandarma Komutanlığı’ndan Sn. Astsubay Gökçe Keskin’in, “Ev İçi Şiddet ve Korunma Yolları” sunumu ile etkinlik tamamlandı.